Crazy bout Big Bang

Aduhai...banyak betul entry mama tertunggak. Untuk yang tunggu entry HK Disneyland part 2, nanti-nanti la yer? Mama sangatlah sangap and writer's block sekarang ini. Jadinya abah je la yang update. Mama sangat malas. Huhuhuhu......

Nampak tak title tu? Hahaha.... Iyer, mama sekarang sedang demam Bigbang. Entah kenapa. Salah satu sebab nye adalah kerana tidak dapat pegi ke konsert tersebut. (T_T) huhuhu. Sampai termimpi you!!! Sila sedar diri anda adalah mak ngan isteri orang!!! 

Sekarang ni tengah kumpul CD bigbang, tak kira yg baru n yg lama. Terbaru mama beli monster edition alive bigbang dekat victoria music. Ingatkan nak beli G-Dragon nyer cd sekali, skali mama elis tegur, "ha, belila banyak-banyak. Satgi hubby awak yang jadi dragon...." Erkk!!! Hehehehe.....

Mama ni kalau dah start gilakan something, or minat some group, macam sekarang ni, it will takes time untuk jadi normal balik. Tambah-tambah plak BigBang sedang meletup balik, lagila susah. But having awesome hubby cam abah, which dia layankan ajer mama ni, makes me feel blessed. Abah, please bear with me, yer.... You are always my TOP forever. 

I wont reveal who are my bias, but for me, I really loves and adores Bigbang music. Rasa agak jeles biler tgk Bigbang TV, how the discipline of working that they have, and also their leader creativity. Successful at young ages... Series jeles. Jom abah, we work hard to achieve our dream like the idols do. Muahaha.

Ok, yg rambut hijau n rambut mohawk itu sangatla........Nosebleed!!!

GD in studio

Thanx mr google for the pictures.

Mama rasa mama pernah cakap pasal ni. Why KPOP boleh meletup. Most of everlasting Korean idols such as Bigbang, Suju, 2am, etc are being idolised by many fans is not only because their looks. Of course lah looks is number 1, but for a noona fan like me, *cough* i really adore how they worked hard to achieve their own dreams. Sekali lagi macam GD and Taeyang, they started their training since young ages. Put away their teenage life, working their ass up in order to secure their future. At least they can be my motivation for me to continue to achieve my dreams...... (Motip)

Bila ada artis Malaysia menyalak (sorry 4 the harsh words) tentang Malaysia sangat lenient bagi KPOP artis masuk Malaysia, kononnya menghalang perkembangan industri Malaysia, for me that is Bullshit!! Macam insiden yang terjadi di 8TV Shout Awards, when anti pegi bantai baling botol and whateva masa VIXX and Nuest, i like "What the hack, dude?" Kesnya bila ada artis malaysia pegi perli derang, and fans of the artist pegi sokong, owmaigad, it was embarrassing....

For all Malaysian artist yang berangan nak pemes or jadi idol, work hard, tunjukkan perangai yang bagus, makes yourself worth to be an idol. barulah korang boleh canang sana sini. Bukan bila rasa Malaysian fan lebih suka artis luar, ko bantai ngamuk, perli sana sini, and what ever. Dari orang suka korang, terus jadi menyampah. Fikir balik perangai tu.... Siti Norhaliza, Anuar Zain, and other artistes yang sangatlah vavavoom itu being idolised by Malaysian sebab disiplin mereka, apart from their music. Adeker tgk Siti meroyan tak tentu hala sebab artist luar negara lagi disukai di Malaysia? Takde kan??? So Malaysian Artist yang berangan nak orang malaysia puja-puja mereka, sila disiplinkan diri, stay humble dan pleaaaase lah jgn perasan pemes sangat. Orang sangat lah tidak berkenan kalau korang buat perangai bukan-bukan korang tu... 

Apela yang aku merepek ni??? Matilah!!!

Mode: fangirling. Muahaha....