Singapura 2012 sightseeing pun jadila....

Merlion
hello, lepas sahaja pertunangan Abg mir, kami terus balik hotel and di pickup oleh driver sapu JB. sapu2 pun naik Starex Royale tu...bila lagi nak merasa Starex. kami terus bercita2 nak beli satu. besar gler, although suspicious ngan glass bunyi cam nipis kalo diketuk.

modal dan masa hanya cukup utk sightseeing so itulah yg berlaku, ronda keliling singapura gi Chinatown, satu viewpoint yg bole tgk Marina bay sands, merlion ngan opera house (sori kalo tak accurate), lalu orchard road tgk branded co.like Gucci, Prada and the likes. jalan2 tu  tgk byk omputih jer, mana melayu nih? yg kami prasan melayu tu biasanye driver bas kerje kat restaurant, others mostly foreigners or chinese. nyuruk kot...

nak souvenir belilah kat chinatown murah sket dari Jalan (apetah dah lupa) byk kedai, nak beli makanan kat sini payah kate driver, penuh was-was. so kami beli buah2an alas perut sajer. cadang nak dinner tapi driver kate tak berbaloi sbb mahal dan bknnyer sedap pun. better makan kat JB jer. kami angguk dan tiba di hotel tepat kul 10 spt dijanjikan drebar. hehe laju die bawak rindu bini kot.


Angah dan merlion

the adults of the party

raniah dan mama

Add caption



amik gambar pun jadiler - SD30 rasenyer sorang adult

Chinatown Singapura

meriah ngan deco chinese new year

angah aiman

ada asst cameraman angah aiman yg shoot

lapar ke - hershey's chocolate world

Popcorn Garrett kat USS - biasa jer


menghiburkan anak saudara plus psychotic