Kenapa Tiada Coverage Unifi / Streamyx?


Dipos dalam komen blog Mazidul Akmal.

"Untuk warga TM. lari topik sikit tapi masih mengenai unifi/streamyx, kenapa coverage unifi tiada di meru? mahal sangat ke fiber optic tu? ke takut kena curi kabel? TM dah abis duit? ada berpuluh ribu rumah yang memerlukan servis ini. amat kecewa bila pindah ke Meru tiada unifi, (streamyx ada, tapi dekat taman sebelah je). Saya pindah ke tempat yang tiada internet TM dan disuruh terminate akaun, saya frustrated kenapa tiada option hold account/ saya ingin setia dengan TM tapi disuruh terminate akaun, kan senang dan benefit pada company jika saya setia? bila dah ada line tu saya sambung jela akaun tu. tak payah la isi banyak2 borang. adakah ini disebabkan MONOPOLI korang boleh buat apa saje policy yang korang suka? kuasa pengguna macam kulit kacang bila dibuang begitu sahaja dibayangi kuasa monopoli. so sad."

harap warga TM dapat beri penjelasan, sebagai syarikat 'swasta' yang hebat, tak seperti pekerja kerajaan yang malas, lembap dan makan gaji kan. Syarikat hebat mestilah ada gaya yang hebat servis tip top kan? bolehke dengar rintihan pengguna? (i have verbally talk to them numbers of time)

Is the company the boss or the client is boss? so far in Malaysia if you are a Big Monopoly you can do whatever you want despite client demands. You say TM is not a Monopoly? seriously if you are talking about landline, wired, stable internet you will look for Streamyx/unifi. all others are broadband with quota and their service depends on location and coverage.

kalo feeling lebih2 ni yang kuar omputih ni. I really am satisfied with my VIP20 in Shah Alam, but now 0mbps in Meru is making me cry. (ade plak yang komen sape suruh pindah Meru kan)

Jika tiada angin, masakan pokok bergoyang