Perkembangan Si Kecik......


Fuh...fuh..... banyaknyer spider web..... Fuh....Fuh....... Uhuk! Uhuk!..... Uish habuk, tebalnyer. Lamanya mama dengan abah tak update blog, kan? Bukan aper, hidup kami sekeluarga sangatlah hectic sekarang ni. Dengan kerja Tambahan pula si kecik intan payung buah hati pengarang jantung kami, Raniah Zawanah dah hampir mencecah 1 tahun 6 bulan. Huhuhu..... Sudah sangat bijak dan banyak akal yer? Vocabulary pun dah banyak sikit........ Sudah pandai merajuk, sampai opah yong naik pening sebab si kecik ini sangat sensitif. Sikit-sikit touching.... (-_-* )  


Muka budak touching baru lepas kena marah......


Ok, bila dah masuk usia setahun setengah ni, ramai yang tanya dia dah pandai sebut aper? Huhuhu.... sekarang ni dia sangat suka membebel, abah cakap ada gengla mama menyembang nanti. Tapi untuk masa sekarang ni banyak cakap planet marikh ler..... Kalau vocabulary yang mama dengan abah paham pulak adalah:

Mama = mama
Babah = Abah
Kokok = Keropok / Jajan/ Biskut
ido/ bok = Tidor
Nyam nyam = makan
Nak nak = Nenen
Nak = nak
nanak (sambil geleng) = tanak
pah = opah
ayam = abang ikam
babai = babai
kakak = rakan sebaya tak kira lelaki dan perempuan
Sekarang ni mama tengah pening. Raniah Zawanah sangat suka tengok tv, atau handphone kami..... Nak ditahan, meraung sakan macam kena pukul..... Tapi sebenarnya salah mama jugak, nak bagi duduk diam, mama buka video lagu-lagu. Terima jelah, kan? 

Jom cuci mata sikit kerenah si kenit sekarang ni....Kay????(Kes takder idea nak update apa).
Buah hati pengarang jantung mama... :)

Saya teman mama masak...saya susun magnet depan fridge.

I am happy!!!

Sudah pandai makan sendiri. Am I a messy eater?

Kawan baik abah....