The Unprofessional Property Agent

Huhu....hari ni masuk opis dengan penuh kemalasan.... Monday blues menjelma.... Masa cuti Deepavali opis Mr. Armseeker buat Family Day kat Permaisuri Resort, PD. Sangat best, sebab Mrs. Armseeker memang craving nak g holiday. So ini pun dikira holiday jugak. Habis family day tu, kami terus ke Melaka.... Owh...banyaknya hutang Armseekers, to our open diary, a.k.a this blog. Nak cerita pasal : 1. Anniversary Celebration, 2. My birthday celebration, 3.Family Day kat PD and lastly, tentang persiapan menyambut orang baru......Huhuhu.

Okay, entry hari ni agak emo sikit. Mrs. Armseeker tengah geram sangat ni. Tentang seorang property agent yang beria-ia nak jadi agen untuk rumah Mrs. Armseeker. Actually Armseeker's memang dah ada exclusive agent, chinese guy yang sangat lembut, but very efficient dalam buat kerja. But, disebabkan kadang2 guy ni pun ketandusan prospect, biasanya Armseeker's akan advertise dalam mudah.com.Tapi dah setahun advertise kat situ, biasanya 'that guy' jugak yang dapatkan tenant utk kitaorg..... Suka dengan cara dia, x mendesak, bagi freedom utk client fikir. Senang berurusan dgn dia.Pendiam but friendly.....

Alkisahnya, masa Mrs. Armseeker advertise kat mudah.com tu, dapatlah satu sms, dari sorang property agent perempuan ni. Melayu. Mrs. Armseeker bukanlah skeptikal tentang org melayu yang nak buat kerja marketing macam ni, but dah banyak sangat bad encounter dengan bangsa sendiri. Niat di hati nak membantu sesama bangsa, but the way they behave....MasyaAllah, sangat 'menyenangkan' hati. Aigoo, sangat sakit jiwa bila tgk mesej2 dia....Cara memaksa pun ada.

Yang paling Mrs. Armseeker sakit hati, bila tadi Mrs. Armseeker buka Mudah .com, tengok2 dia ambil bulat2 advertisement Mrs. Armseeker yang sama, serta copy gambar dari advertisement Mrs. Armseeker tapi letak nama dia dan fon no dia. Ok, Mrs. Armseeker tak pernah bagi consent untuk dia buat macam tu. Kalau setakat nak letak dalam mudah.com, pastu amik gambar dari advertisement orang lain, itu bukan buat kerja namanya. Dahlah selalu kol Mrs. Armseeker awal-awal pagi, itulah, inilah, tapi macam ni dia buat? So fucking rude, and so damn unprofessional. Realty Agent yang professional, although advertise melalui Mudah.com, Mrs. Armseeker tengok tak pernah buat cenggitu. If owner dah letak dalam mudah, they only put the detail in their own words, bukan amik gambar dari adv owner.......... Betul2 spoil mood Mrs. Armseeker. Dari sini Mrs. Armseeker dah tahu ini bukan agent yang professional. Desperate nak commission apa? Nak tunjuk awak aggresive pun, biarlah bertempat. This is not the way. Memang Mrs. Armseeker feel very offended. Adoii, macam mana la nak percaya bangsa sendiri, buat kerja tangkap muat, ambik mudah. Tak fikir etika langsung..... In the same time, Mrs. Armseeker rasa sangat frust, kerana malunya bila memikirkan beginilah cara bangsa melayu buat kerja. Nak ambil jalan senang.

To that women, if you came across this blog, Please!! Be professional. Belajar dari kaum yang lagi satu tu cara-cara marketing ngan ambil hati customer dengan betul.... Bukan main redah jer!!!! Yes, I'm mad with you, tak kira you nak cakap apa pun. I'll rather wait for my exclusive agent to bring tenant for us rather than giving you the oppurtunity, because of your unprofessional behaviour........

And to sesiapa yang singgah blog ni, kalau ader nak sewa rumah di puchong, please don't hesitate to give me a call. Or just PM me. My house is fully furnished. Memang mahal sikit, tapi itupun tak pulang modal, sebab duit sewa tu utk rolling bayar duit rumah yang duduk sekarang. Kalau nak tgk adv dia, ini link for my advertisement -----> http://www.mudah.my/Koi+Tropika+Bandar+bukit+Puchong-7572161.htm. Untuk kawan-kawan, rental and deposit can be negotiated. 

P/S: Kalau nak tengok link dia, and tengok betapa x professionalnya dia, ini advertisement dia -----> http://www.mudah.my/Koi+tropika+condo+at+puchong-7589690.htmhttp://www.mudah.my/Koi+tropika+condo+at+puchong-7589690.htm

Kalau ada yang ader advertise kat mudah, be careful sebelum bagi orang jadi agen rumah you all. Yang Armseeker kena baru sikit, mungkin ada orang kena lagi teruk. But, berhati-hatilah. Takut dapat agen yang sengal cenggini.