Our 1st year Anniversary & my 28th Birthday...

Lama tak update.... Dari hari ke hari teringin nak update, tapi bz sangat.Mrs. Armseeker sekarang sibuk nak pindah rumah (lagi!!!). Alhamdulillah, dah ada penyewa untuk rumah di Puchong, cuma masalahnya penyewa tu tak nak barang2 dalam rumah. Jadi Armseeker's terpaksa cari rumah kosong untuk letak semua perabot2 tu.

10.10.10 -> Alhamdulillah, genap setahun kami berdua menjadi suami isteri. Pada waktu tu, Mrs. Armseeker sedang 5 bulan 3 minggu mengandung.  Ramai kawan-kawan bising, sebab perut x berapa besar.... Padahal seluar sumer x leh pakai. Kena beli seluar lain. Uhuhuhu........

Celebration kami hanyalah pegi dinner..... Mrs. Armseeker tak berapa sihat, plus bz dengan assignment dan preparation untuk final exam, jadi tak de suprise2 yang dapat disediakan. So, Mr. Armseeker decide nak belanja Mrs. Armseeker untuk dinner di Saloma Bistro..... Buffet....sebab Mrs. Armseeker craving nak makan makanan buffet. Harga per head adalah RM68 nett. Ada tarian tradisional semasa dinner selama 45 minit.The environment is ok, tp makanan so-so. Tak sebanyak Restoran Melayu Jalan Conlay. The cashier is rude and yang kelakarnya, staff cakap English walaupun tahu kami orang melayu. A bit irritated, sebab apa salahnya kalau korang cakap melayu, dahla restoran ni sebelah MATIC. Pusat Perlancongan Malaysia. Slogan Budayakan Bahasa Kita terpampang besar2 kat MATIC tu, sedangkan staf situ cakap bahasa inggeris.... Ironi sungguh!

The menu.....

Di luar Saloma Bistro


Selepas ambil makanan

Saloma Bistro Dancers.....

 Walau bagaimanapun, itu merupakan kenangan yang sangat indah untuk Mrs. Armseeker. Apatah lagi tahun ni kami celebrate berdua, tahun depan dah bertiga.... Hehehe....

28.10.10-> My 28th birthday, Mrs. Armseeker terima banyak wish dalam FB.... Terima kasih kawan-kawan kerana sudi wish Mrs. Armseeker birthday. Sangat-sangat menghargainya.... Hari tu sebenarnya hati Mrs. Armseeker takder untuk celebrate bagai, ye lah, malam tu Mrs. Armseeker ader presentation kelas Prof Ilias. Minggu tu memang sangat hectic. Hari isnin final exam kelas seminar, hari selasa presentation untuk kelas research, dan hari khamis presentation untuk kelas political economy. Mahu tak weng kepala. Masuk2 kelas classmates nyanyikan lagu besday untuk Mrs. Armseeker. Terharu la jugak, malu pun ada sebab Prof Ilias pun tahu.... Alhamdulillah, presentation berjalan lancar. Mrs. Armseeker tak banyak terang, main baca je slide tu. Thanx to Fuzah, sebab tolong explain........ 

Balik rumah lepas tu, Mrs. Armseeker x expect apa2 dr my beloved Mr. Armseeker. Apa yang pikir nak mandi pastu nak tido jer..... Masuk2 je rumah, rumah dalam keadaan gelap, cuma ada lilin sepanjang jalan dan suara nyan nyan nyanyi lagu besaday. Owh sungguh romantik....... Kat balcony, Mr. Armseeker dah tunggu dengan ice cream cake Baskin Robbin ngan KFC. Simple celebration, but nice. Gambar.... Ehehe....gambar kek ngan KFC je la yer? Tak boleh tunjuk gambar kitaorg..... Huhuhu......



Thanx my beloved Mr. Armseeker for this romantic celebration...... I love you so much!!!