Bahaya pakai charger bukan original!!

Fuhhhh... nasib baik tak meletoppp!!!

Hari tu poket tetiba rasa panas semacam dalam poket, amik tengok handset dah panas membahang. Skrin hitam jek. Bley plak try angkat letak kat pipi, konon2 nak rasa panasnya hp tu.... sengal kan... cepat-cepat on lampu kat kepala .
INI TANDANYA NAK MELETOPP!!!. kelam kabut la tanggalkan batteri dia. mmg batteri tu sgt panas dan dah mengelembung. Fuhhh sib baik le kalo x berlobang kaki aku hohoho

Aku ni ada banyak charger, charger usb , charger kereta dan charger pinjam kengkawan yang tak berapa ori.
kalo anda tengok belakang bateri ni dia kata "USE SPECIFIED NOR KIAH CHARGER ONLY"
OOOOOOOO...... walaupun sebenarnya mmg dah suspek akan menjahanamkan bateri kalo pakai charger yang tak ori ni, lepas ni kenala berhati-hati dengan penggunaan charger hp anda.

Walaupun seriau batteri hampir meletop, harga bateri nokia 5800 5-j yang ori hanyalah seratus ++ disebabkan sengkek plas kedekut plas tak insaf lagi aku beli yang lokel 50 yar sahaja. mari kita tengok berapa lama ini bateri boleh tahan. hohoho

Sincerely Abah