Raniah Zawanah Pegi Piknik

Lamanya cerita pasal saya mama ngan abah x updatekan, kan? Yelah, mama kan sakit tangan... Ini pun saya paksa mama taip dengan tangan kiri, sbb tangan kanan mama belum betul-betul sembuh......

Hari ini saya dah setahun 1 bulan dan berapa hari, yer mama? Raniah tak reti la nak kira hari..... (^^,) Minggu ni mama saya dah start masuk sekolah balik, abah lak minggu depan. Maknanya saya kena tinggaaaaaaalllll  laaaaaamaaaa dengan Opah Yong... Uhuhu... Rindu la saya dengan mama dengan abah saya nanti... *sob..sob*

Hari tu mama dengan abah bawak Raniah pegi piknik. Seronok. Walaupun tak jauh, alaa... kat padang depan muzium Shah Alam tu..... Bersungguh-sungguh mama saya masak tau..... Seronok!!!! Raniah dapat tengok ramaii orang.... Ada yang main bola, ada yang main golf, ramai family datang piknik sama-sama. Meriah sungguh.... Abah tangkap gambar saya ngan mama...... Kat situ pun abah ajar saya jalan, tapi saya takutla nak jalan sendiri. Gayat lagi..... Lagipun saya suka dapat pegang tangan mama dengan abah. Barulah saya rasa yakin...

Ini gambar-gambar masa kami piknik... Cantik tak abah saya tangkapkan?




Tolong mama kemas makanan

Mama : Raniah, mama suap nak?

Macam sedap je nasi dalam periuk ni....

Tak best makan dalm pinggan, direct dari periuk lagi sedap....


Abah ni asyik tangkap gambar je..

Eh, ada dua?

Mama : Nanti mama bawak Raniah Zawanah pergi piknik lagi, yer? Tapi jangan makan nasi direct dari periuk nasi.... Tak comel anak perempuan buat macam tu....