Tido nak kena 'kapuk' la plak...

Raniah Zawanah skang dah nak masuk 5 bulan progress: hisap jari, gelak dan meniarap sendri.
meniarap tu ak sendri x penah tgk, tp menurut kata opah yong (nanny) yang aku slalu tanya setiap hari aper dia buat, mesti yong kate meniarap 2 kali katenye. aku pelik sbb tak penah aku tgk dia meniarap sendri kalo kat umah. ape le maksudnyer tu.

 ralat ngan si 'kacang' skang ni dia nak tido ber-kapuk, aka peluk dia dalam keadaan berdiri, dia dlm keadaan tegak jugak. letihler kalo tiap kali tido nak ber-kapuk, kalo dah tido sehari 3 kali. nak bagi si isteri buat kang patah plak pinggangnye yg halus itu. camner ek nak ajar budak ni tido sendri. salh kiter gak tak ajar dari awal.

byk gak pendapat sruh pakai boyan jer, tp kalo boleh nak dielakkan sbb dah tgk betapa susahnyer abgku sendri bwk buaian yg ade frame tu ke mana2 pegi. aritu kenduri abg di kedah, lg skit jer nak setup buaian kat dewan tempat kenduri berlansung, kalo rumah senri takper ni kenduri kat umah org sebelah sana. anaknyer dua org time tido 2-2 nak boyan so kena bergilir pakai boyan. perghhh tak sanggup aku, budak tu dah melalak bukan main lg. kalo takder boyan slagi tu la melalak.

duhai sayangku Raniah semoga belajo la style tido lain bg memudahkan abah dan mamamu menidorkan kamu.
Kepada sesaper yg bakal2 ade baby kecik ajarla tido sendri. ader byk guide di internet dan sbgnyer yg mengajar bayi tido sendri. elakkan mendodoi excessively sbb anak akan set di minda jka tak didodoi dia tidak akan tido.

Saranghae mama and Raniah

Abah