My Best buddy, a friend whom i missed the most.....


Semalam lunch di Amcorp Mall.... Buat pertama kalinya ku jalan kaki ke sana. Adalah dalam 15 minit jugak dari opis ke Amcorp Mall tu.... Dengan hati yang riang dan langsung tak perasan jauh ke tak menonong je pegi. Awal-awal sebelum kuar opis tu, Mrs. Armseeker dah pesan pada CC, saya balik lewat sikit. Ada urusan nak diselesaikan.  Hehe......

Kenapalah yang Mrs. Armseeker rajin sgt ke Amcorp tu? Huu...... I'm meeting someone, someone whom i missed the most. A friend, a sister and also tukang gaduh since childhood.....neberku dari kecik. Duduk rumah selang sebuah dari rumahku, sampaila tahun 2001, parents dia pindah ke Kuching, Sarawak.

Miss Syibba, dari kecik sampai besor, even masuk universiti yang sama, course yang sama (juniorku satu sem), after Mrs. Armseeker grade, terus terputus hubungan. Actually masa masuk degree, kitaorg jarang terserempak, sebab tak sama bidang. Ku ambil Publishing, dia PR. Ku duduk Shah Alam, dia duduk Bukit Jalil..... Tapi sometimes, kalau kitaorg lepak kat cafe, in my eyes, selalu nampak a sister that played with me every evening.....Yang selalu berbasikal sama-sama ke sekolah....banyak kenangan dengan budak ni.

Last month, dapat request dari satu perempuan, guess who? Its Syibba. After nearly 5 years terputus hubungan, dia jumpa daku dalam facebook.... Dia dah migrate ke Australia, kije di sana dan dapat PR status. Beruntungnya dia, huhu, daku jeles.

Semalam, after a quick arrangement, kitaorg decide nak jumpa masa ku lunch hour. Dia pun time tu dah nak balik ke Australia, jam 11.00 malam, so dia decide jumpa aku dulu sebelum balik. Itu yang sungguh bersemangat sekali ku jalan ke Amcorp Mall itu. Kununnya nak ambik dia di komuter Taman Jaya, sekali dia salah turun stesen, turun di Asia Jaya....terpaksalah tunggu lagi 10 minit di stesen tersebut... Hahaha....

Kitaorang jalan ke Amcorp, and cari tpt lunch. Since takder Chicken Rice Shop kat situ, we all makan di Restoran Atap-atap. Kenapa nama dia cenggitu, masih menjadi persoalan sbb actually interior dia penuh dengan ikan. Hahaha....

 
Restoran Atap-atap Amcorp Mall, Thanx Mr. google for this picca.....


 
 Inilah dia si canik manis ini...Lihatlah betapa keciknya aku sebelah dia.

Anyway, Syibba baby, really nice to know you, to have you in my life as a friend. Coz, you are the only one whom can I really share all secrets, and be my self........ Hopefully our friendship remains forever........

P/s: Banyak boleh cerita pasal dia ni, tapi takperla.....Tak sempat dah...Nak balik.